Siden Girls in Airports fandt sammen i 2009 har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Girls in Airports er et af få unge, danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af et af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Bandet har turneret i blandt andet USA, Kina og Brasilien, og i det meste af Europa.

I november 2020 udgav Girls in Airports deres sjette album, der bærer titlen ”Dive”. Om albummet fortæller de, at det er skabt ud fra en indre nødvendighed og markerer en frisættelse af bandets lyd, hvor ideerne pibler frem på en måde, der er ny i deres musik. På albummet vender de tilbage til den nerve og energi, der fik de fire musikere til at finde sammen i 2009. Som noget nyt er melodierne ikke bærende i musikken, men optræder i stedet som kollektive forløb, der afspejler sindets bevægelser mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og mismod. ”Dive” blev i maj 2021 fulgt af albummet ”Leap”, der er kulminationen på et toårigt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra.

Girls in Airports består af Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på perkussion og Anders Vestergaard på trommer.

mere kultur
04.02.23
Amanda Ginsburg
Svenske jazzperler
165 DKK (Medlem: 120 DKK)
17.02.23
SUN
Brutal Pop
165 DKK (Medlem: 120 DKK)
28.02.23
Livestream: Hvad Grønlands indlandsis lærer os
Naturvidenskabeligt foredrag
Gratis