Kristian Lilholt er Spillemand og Sangskriver med meget store S’er. Han var med til at starte Lilholt Band i 1983, og spillede i bandet i 22 år. Sammen med bror Lars skrev han nogle af bandets bedste og mest populære sange. I 2005 forlod han Lilholt Band i og har siden opbygget sin egen musikalske karriere og fanskare.

Kristian Lilholt er måske mest kendt for sine store kunstbaserede LAND koncerter, men har spillet overalt i Danmark i trio- og kvartetformat. Han har også skabt en bemærkelsesværdig produktion af instrumentalmusik der er kendt langt ud over Danmarks grænser. I den genre matcher han internationale navne som Enya og Mark Knopfler. Derudover er Kristian Lilholt en sikker entertainer. Han ophæver afstanden mellem scene og sal med humor og kommunikation i øjenhøjde.

Kristian Lilholt udgiver nyt album i maj 2023. Under coronaen genoptog brødrene Lilholt deres fælles sangskrivning, og det kom der nye, fantastiske sange ud af. Det primære indhold på det nye album bliver disse nye sange med prominente gæster – samt nye udgaver af nogle af brødrenes ældre sange.

Lige Ud Ad Landevejen” (featuring Anders Blichfeldt og Lars Lilholt) er første single og smagsprøve på albummet.

Kristian Lilholt drager ud på de danske spillesteder i efteråret 2023 – i et duo-setup med guitaristen Frede Panduro. Koncerternes primære indhold vil være brødrene Lilholts familiære sangskat, men publikum får også smagsprøver på den instrumentale musik, sange fra LAND med mere. Der er dømt varm og vedkommende menneskemusik fra en fremragende musikmager.

mere kultur
26.09.23
Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden?
VidenSkabet /livestream-foredrag
Gratis
30.09.23
Svaneborg Kardyb
Melodisk drømme-jazz
230 DKK (Medlem: 180 DKK)
07.10.23
Jazz på Djurzz
Festival for amatør-jazz
85 DKK (Medlem: 85 DKK)