Prisvindende Sara Parkman er det store nye stjerneskud på den svenske folk/indie-himmel, og hun anerkendes vidt og bredt for sine evner som både sangskriver, sangerinde og violinist. Med sit helt unikke udtryk, der involverer smuk stemningsfuld sang, violin, synthesizers, en til tider beskidt elektronisk lyd og stærke tekster, har hun allerede positioneret sig som en stor fornyer af genren. Også langt udenfor folk-scenen høster Sara Parkman respekt for sin visionære tilgang til musikken.

Parkmans inspirationer kommer fra kirkemusik, traditionelle hymner og pop, og hun formår at skabe noget, der bærer folk-musikken solidt ind i fremtiden. Hendes plade ”Sara Parkmans Skog” blev i 2016 en øjeblikkelig succes og markerede hendes store gennembrud.

Siden har Parkman samarbejdet med nogle af svensk musiks allerstørste navne, fx Fever Ray, Bob Hund og Silvana Imam, hendes musik er blevet brugt i film, spillet i landsdækkende radio, og hun har, sammen med sin mangeårige samarbejdspartner Samantha Ohlanders, lavet et musikalsk teaterstykke, Fäboland, der har gået sin sejrsgang på teatre i hele Sverige, herunder på det svenske nationalteater.

I 2019 udgav Sara Parkman albummet Vesper, der ligesom forgængeren tog anmelderne med storm. I denne forbindelse turnerer Sara Parkman i 2020 for første gang i Danmark.

Sara Parkman har vundet ”Artist of the Year 2017” og “Album of the Year 2018” i Swedish Folk & World-Music Gala.

mere kultur
24.10.20
Mike Stern Quartet
Koncert
300 DKK (Medlem: 250 DKK)
Udsolgt
27.10.20
Teitur
Koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
Udsolgt
29.10.20
Afenginn
Koncert
150 DKK (Medlem: 100 DKK)