top of page

Nyt hold kulturarrangører klækkes på Kulturloft

Udklækningen sker ved en koncert på Kulturloft den 20. juni 2024 med Brimheim og døtre. En koncert, som de selv har arrangeret og står for afviklingen af.Når Kulturloft torsdag den 20.6. slår dørene op til koncert med Brimheim og døtre, er det et spritnyt hold, der står bag. Holdet, som har fulgt Kulturlofts mini-uddannelse til koncertarrangør har løst opgaverne fra idé over planlægning til afvikling. Det lyder enkelt, men det kræver masser af kreativitet, planlægning, kommunikation og struktur i de mange beslutninger, der skal træffes netop fra idé til afvikling.


Kulturlofts erfarne arrangører har fra projektets start i februar guidet de unge i processen og bidraget med netop erfaring og den hånd i ryggen, man har brug for, når noget er første gang.


Jeg møder 2 af de 3 unge på holdet – 26-årige Anna Kathrine Lindhardt Jeppesen og 19-årige Anne Magdalene Helles Borgen. Den tredje er Mathilde Ellebye Møller. De er alle bekendte med musikken og har ønsket om at arbejde i miljøet – meget gerne med alt det der handler om at arrangere musikevents. De kan alle 3 stå på scenen og levere musik, men det at udvikle sig som arrangør var det der trak dem ind til forløbet.


Det er Arvid Bech og Jan Houkjær, der har været de gennemgående figurer fra Kulturloft, men flere af de øvrige aktive har bidraget – og også Jeppe Larris – vores lydmand har leveret erfaring og indsigt til de unge arrangører.


Det står meget stærkt hos de unge, at de er glade for at have fået lov til selv at gennemføre de konkrete opgaver. De har også selv skullet træffe beslutninger – være i dialog med bands, arbejde med markedsføring, og skal den 20.6. stå for selve afviklingen og levere det der kendetegner Kulturloft – det gode værtskab overfor såvel publikum som kunstnere.


Som helt konkrete eksempler på den gode læring og støtte nævner de unge processen, hvor de startede med at finde de rigtige bands. Her var både store kendte og mere upcoming bands på banen. At kontakte Andreas Odbjerg og få et nejtak var også en del af læringsprocessen. Da selve forhandlingen med Brimheim og døtre skulle gennemføres var såvel Jan Houkjær som Sofie Saxtoft Højlund gode og stærke støtter, men de unge fik selv lov til at lukke aftalerne.


Holdet glæder sig meget til selve afviklingen og er klar til at suge til sig i den proces. De er alle overraskede over hvor meget arbejde og hvor lang en proces der ligger bag, når en professionelt planlagt koncert afvikles. De er også med på at få noteret sig de mange læringer, der har været undervejs, samt at få disse med i deres respektive CV’er. Uanset hvilke jobs de måtte lande i, så bringer de masser af erfaring fra dette forløb med sig. De kunne dog alle godt tænke sig at arbejde i branchen fremadrettet.


De har alle masser af ros til læremestrene og fremhæver, at de har fået det, de er blevet lovet.


Og hvad har Kulturloftet så fået med sig videre. Arvid Bech giver stor anerkendelse til de unge. De er dedikerede og har god føling med, hvad de skal arbejde med – og møder forberedt og med konkrete temaer de ønsker behandlet på kommende møder.


Vi kan alle se frem til en stærk og god koncert den 20.6. – og når projektet er helt slut – høre om hvordan det som helhed er landet.


Kulturloft og de dygtige frivillige er klar til at tage flere unge potentielle koncertarrangører under vingerne i udvikling som koncertarrangør.


Bente H. SteffensenFaktaboks

Unge Koncertarrangører er en mini-uddannelse som koncertarrangør. Udbydes i samarbejde med Syddjurs Kommune og Kulturring Østjylland

116 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page