top of page

En formand med energi, mod og vilje

Månedens portræt er en ny kategori i vores blog. Vi lægger ud med et portræt af vores formand i foreningen Ebeltoft Kulturhus, KULTURLOFT: Chris Frey Etefors.
Jeg møder formanden for Ebeltoft Kulturhus, Chris Frey Etefors på en kold dag i varme omgivelser på Aiofee – den superhyggelige cafe på havnen i Ebeltoft.


Sønneke er syg, men i  kærlige bedsteforældrehænder, så der er tid til en snak om arbejdet i bestyrelsen for Ebeltoft Kulturhus, som Chris er formand for. 


Foreningen Ebeltoft Kulturhus drives af et stort antal professionelle og kompetente frivillige. Foreningens sted KULTURLOFT er beliggende på Maltfabrikken.


At være bestyrelsesmedlem og formand er et stykke frivilligt arbejde, som Chris åbenlyst brænder for.


Til daglig arbejder Chris som Trade Marketing Manager hos virksomheden Midsona. Med en uddannelse indenfor marketing bl.a. med en HD i marketing management fra CBS, er det således en særdeles stærk kompetence, som stiller en ikke uvæsentlig del af sin fritid til rådighed for foreningen.


Som tilflytter havde Chris energi og lyst til at bidrage til lokalsamfundet, og det har han fået god mulighed for i bestyrelsen for KULTURLOFT. Der er og har været masser af opgaver og udfordringer.  Sammen med den øvrige bestyrelse og ikke mindst de mange afviklingsfrivillige er gennemført en efterårssæson 23 med udsolgte koncerter og andre aktiviteter, så driftsøkonomien i foreningen begynder at tegne positivt.


Når en forening som Ebeltoft Kulturhus / KULTURLOFT fungerer, er det et tæt samspil mellem mange forskellige kompetencer. Ebeltoft er en by med mange tilflyttere, som ønsker at bidrage og involvere sig. En del er seniorer, som ønsker at arbejde enten med deres faglighed eller prøve noget helt andet. Alt med arbejds- og livserfaring som et ekstra add-on. Sammen med yngre erhvervsaktive som Chris, skabes stærke arbejdsfællesskaber der giver masser af glæde og kvalitetsoplevelser til lokalsamfund og gæster.


Der er i arbejdsfællesskabet plads til netop at byde ind med det, man har lyst til. For Chris er det det organisatoriske og muligheden for at præge tingene der trækker.


Og Chris’ ambitioner for KULTURLOFT er ikke til at tage fejl af. Ambitioner han deler med den øvrige bestyrelse og han er klar til at lægge kræfter i at få indfriet.


Målet er at KULTURLOFT skal være et sted, hvor man som gæst dukker op – ikke altid med mål om at opleve en konkret begivenhed. Som Chris siger – ”Jeg vil gerne, at gæsterne kommer uden nødvendigvis at vide, hvad der er på programmet, men fordi de ved at kvaliteten altid er i top”


Stedet må ifølge Chris gerne udfordre og overraske sit publikum. Båndet til byen skal udvikles og styrkes.


Musikken fylder meget, og er også en stor interesse for Chris. Og musikken må meget gerne være fra forskellige genrer og såvel kendt som nyt og eksperimenterende. Teater, familieaktiviteter, møder, konferencer og meget andet må gerne fylde det smukke lokale med liv mange flere timer i døgnet, hvis det står til Chris.


De langsigtede planer går på at mange flere skal lære stedet at kende og vænne sig til at besøge og bruge stedet.


Væsentligt for Chris er også at de mange frivillige har det godt og på den baggrund fortsat leverer rammerne for glæde og gode oplevelser.


Noget de mange kunstnere, der har optrådt på Kulturloft, også lægger vægt på. De vil rigtig gerne komme igen – den måde de bliver taget imod og behandlet på, er noget der rygtes i branchen.


Der er således masser af opgaver og arbejde at tage fat på. En boblende energi og en glæde over de resultater, der allerede er opnået, lyser ud af Chris, der efter den gode samtale er klar til igen at rykke til hjemmearbejdspladsen og lave te til sin sløje søn.

 

 

Bente Steffensen  Januar 2024

78 visninger

Comments


bottom of page