top of page

Oplevelsesgaver vinder frem

Opdateret: 9. sep. 2023

Et gavekort til en god kulturoplevelse er ofte den ideelle gave, hvis man godt vil handle bæredygtigt.


Den grønne omstilling

Klima og bæredygtighed er forståeligt kommet højt på dagsordenen. Ikke kun politisk. Den nødvendige grønne omstilling får flere og flere af os til at tænke over vores forbrug. Det CO2-aftryk, det medfører, og de ressourcer, det forbruger. Og hvis der også skal være plads til, at de mange fattige i verden skal kunne stige i levestandard, er der jo behov for nytænkning på mange områder. Ikke mindst i Danmark, hvor vi har et af verdens højeste CO2-aftryk og ressourceforbrug.


Samtidig vil vi jo godt kunne glæde familie og venner med en gave, når der skal fejres et eller andet. Og der er jo heldigvis meget at fejre. Fødselsdage, bryllupper, jul, eksamener, jubilæer og meget mere. Så hvad skal man give, hvis man godt vil handle bæredygtigt?


En bæredygtig gave

Gaver kan jo godt være noget, der ikke er materielt. Man kan fx vælge et gavekort til en god kulturoplevelse. Det koster normalt forholdsvis lidt i CO2-regnskabet, og ressourceforbruget er som regel også minimalt. Desuden er glæden ved en sådan gave måske ofte større. Og med et åbent gavekort, hvor det ikke er giveren, der bestemmer koncerten, forestillingen eller andet, kan det næppe gå helt galt.


God stil

Som gavegiver kan du ofte vinde mere ”street-cred” ved at give en kulturoplevelse frem for en eller anden ting til hylden, skabet eller genbrugspladsen. Det afhænger selvfølgelig af mange ting og forhold, ikke mindst modtageren og sammenhængen, men det sender som regel nogle gode signaler. Noget om hvad det er vigtigt også at have fokus på her i livet. I den forbindelse er både kultur og den grønne omstilling et godt fundament at stå på.


Handel lokalt

Det er ofte mere bæredygtigt at handle lokalt. Ikke mindst set i sammenhæng med, hvor modtageren bor, hvis der er tale om en oplevelsesgave. Bor man i Ebeltoft og får et gavekort til operahuset i Milano, er gaven jo meget lidt bæredygtig i forhold til en kulturoplevelse på Kulturloft i Ebeltoft.

Med et gavekort til Kulturloft sender man samtidig det signal, at man godt vil støtte et levende lokalt kulturliv. Der foregår rigtigt meget spændende og fantastisk på de mange scener i de store byer rundt omkring, men på Kulturloft bliver du bestemt ikke snydt. Mange stærke bands og solister har gennem tiden optrådt på Kulturloft. Og den særlige intime, ja nærmest magiske stemning, der kan opstå på dette karakterfulde loft, er en stor del af oplevelsen.Find gavekortet på hjemmesiden

På forsiden af Kulturlofts hjemmeside finder du lidt nede på siden et link til "Gavekort". Kulturloft har i samarbejde med YourTicket lavet et gavekort, som kan betales og generes online – lige til udprint. Kulturloft har også fået fremstillet et særligt omslag til gavekortet. Det ligger på hjemmesiden som pdf, så du selv kan printe det ud (fx på biblioteket, hvis du ikke selv har en farveprinter). Måske det også vil blive muligt gratis at kunne hente omslaget i en kraftig trykt udgave udvalgte steder. Når/hvis det bliver muligt, vil det fremgå af hjemmesiden.


Du vælger selvfølgelig selv det beløb, der skal stå på gavekortet, betaler online og YourTickets system genererer derefter en kode, som automatisk indsættes på gavekortet. Der indsættes også automatisk en udløbsdato. To år fra købsdatoen. Gavekortet kan derefter printes eller downloades som pdf.


Modtager kan så med koden betale for et eller flere arrangementer på Kulturloft, når billetten købes via YourTicket. Hvis hele beløbet på gavekortet ikke bruges på én gang, kan koden bruges indtil hele beløbet på gavekortet er brugt. På YourTickets hjemmeside kan du i øvrigt også bruge koden til se, hvor mange penge der er tilbage på gavekortet.


Mere kultur

Og husk, gode kulturgaver kan vi som regel godt ødsle lidt med. For hvad angår bæredygtige kulturoplevelser og den glæde, som følger med, er der vel nærmest ingen grænser for vækst? Derfor er ikke mindst KULTUR en vigtig byggesten i den grønne omstilling. Det behøver bestemt ikke at være surt at være grøn. Og måske kan vi med den grønne omstilling også få mere tid til kultur?
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

130 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page